Ethiopïe Yirgacheffe Hama Filterbranding
Smaaktonen:
Perzik, aardbei
Extra info:
Joehoe! Ethiopië is hier! Lekkere ongewassen fruitbom!
Omschrijving:
De Hama wordt handgeplukt door een groep van 450 boeren. Gedroogd op Afrikaanse droogbedden voor zo'n 14-16 dagen en daarna gemilled in Yirgacheffe. De bomen groeien op z'n 1850-2000 meter boven zeeniveau.
Gegevens Yirgacheffe Hama:
Boerderij/groep: Hama
Regio: Yirgacheffe
Land: Ethiopië
Proces: Ongewassen
Soort: Yirgacheffe, heirloom
Temperatuur: 20˚ – 25˚ Celcius
Hoogte: 1850 – 2000 meter boven zeeniveau
Verkrijgbaar in: 250 gram of 1 kilo koffiebonen
Ons zetadvies: 6-7 gram per 100ml op 85˚ / 90˚ Celcius
Optimale smaak: Voor optimale smaak raden we aan de koffie tussen de 1 en 4 weken te nuttigen.