Rwanda Kabuye
Smaaktonen:
Rozen, grapefruit, biscuit
Extra info:
Supertoffe Rwandese koffie, uit de regio Kinini. Subtiel gebrand om de diverse smaken tot uiting te laten komen. Probeer hem op filter of als espresso! Hij is altijd lekker.
Omschrijving:
Deze Kabuye is een lot wat gewassen wordt in het Kinini station. Dit washing station ligt op 1800 / 2100 meter boven zeeniveau. Er valt veel regen met een gemiddelde van 1200mm. De koffie wordt geproduceerd door 633 boeren. De koffie wordt washed verwerkt om een hele cleane smaak te creëren met zo min mogelijk defecten.
Gegevens Rwanda Kabuye:
Regio: Kinini
Land: Rwanda
Varieteit: Bourbon
Proces: Fully washed
Regenval: ±1200 mm
Temperatuur: 20˚ Celcius
Hoogte: 1800/2100 meter boven zee niveau
Verkrijgbaar in: 250 gram of 1 kilo koffiebonen
Ons zetadvies: 6-7 gram per 100ml op 85˚ / 90˚ Celcius
Ons zetadvies: 92-94˚ / 18-20 gram / 25-28 seconden
Optimale smaak: Voor optimale smaak raden we aan de koffie tussen de 1 en 4 weken te nuttigen