Ons verhaal

Wij zijn Het Koffielab. De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om jou te kunnen geven waar je naar zoekt: fantastische koffie.

Toen we in 2010 onze branderij startten hadden we een duidelijk doel: we wilden de beste koffiebonen inkopen en daar de heerlijkste smaken uithalen door ze perfect te branden. Middelmaat is er al genoeg.

We volgden cursussen voor koffiebranders, gingen op bezoek bij gerenommeerde branderijen, koffieboeren en producenten van koffiebranders. Met de kennis die we bij hen opdeden, zijn we aan de slag gegaan.

We zoeken overal ter wereld naar de beste bonen om jou de heerlijkste koffie te kunnen leveren. We werken samen met de koffieleveranciers om de kwaliteit van de bonen steeds te verhogen. Zij vertellen ons alles over de bonen: op wat voor grond ze zijn verbouwd, hoeveel zon ze hebben gekregen en wanneer ze geplukt zijn. Wij laten op onze beurt de koffietelers weten hoe de bonen zich ontwikkelen tijdens het branden.

We verbeteren ons koffielaboratorium constant. We laten onze apparatuur aanpassen aan onze wensen [klik hier voor meer informatie] en we laten het lab zo oranje mogelijk maken. Waarom? Omdat we niet alleen van koffie, maar ook van oranje houden.

In ons lab onderzoeken, ruiken en proeven we de koffie en draaien we aan iedere mogelijke knop tot we alle smaken uit de bonen krijgen die erin zitten. Wij weten van elke boon hoe hij gebrand moet worden en hoe je er de lekkerste koffie uit krijgt. Bij ons krijg je niet alleen de bonen, maar ook de kennis die je nodig hebt om steeds weer een betere kop koffie te zetten.

Proef onze bonen. Het is tijd voor fantastische koffie.

Sebastiaan

Marthijn 

Bruce (onze koffielabrador) 

 
Het koffielab Lijnmarkt 47 3511 KG Utrecht T. 084-8395872 E. info@hetkoffielab.nl